Az elektromos cigaretta és a leszokás

Akik régóta dohányoznak, tudják, hogy ha csak egy pár órára is cigaretta nélkül maradnak, az mekkora stresszt tud okozni egy függő számára. Az elektromos cigaretta számukra nyújtja a legnagyobb segítséget.

Elektromos cigaretta és a leszokás

Elektromos cigarettával talán egy kicsit hosszabb ideig fog tartani a leszokás, de tagadhatatlan, hogy még a legnagyobb függőségben szenvedőknek is segítséget nyújt. Persze a leszokást akarni kell, attól még hogy az ember megveszi az elektromos cigarettát, még nem fogja a dohányt azonnal letenni.

A lényeg, hogy az elektromos cigaretta folyadékja ugyanúgy nikotint tartalmaz. Ennek hatására, a nikotin függő dohányos úgy, mint a nikotinrágóval csökkentheti a nikotinéhségét, miközben a dohányzás élménye is megmarad.

elektromos cigaretta

Ugyanúgy jön „füst”, amelyet be kell lélegezni és ki kell fújni, ugyanúgy vannak különböző ízesítések és ugyanazt a mozdulatot használhatod, mint a hagyományos cigarettázásnál.

Folyamatos leszokás

Mivel különböző erősségű, azaz nikotintartalmú folyadékokat lehet vásárolni, így a dohányzó dönti el, hogy milyen tempóban akarja letenni a cigarettát. Az elektromos cigarettával eleinte csak 5-6 cigarettát pótol, majd egyre többet.

Egy idő után már nem kell a hagyományos dohány és elkezdheti a nikotinerősségét is csökkenteni. A végén marad a nikotinmentes folyadék, ahol a dohányzás mozdulata ugyan még megvan, de gyakorlatilag ebben a fázisban már leszokottnak tekinthetsz magadra.

Ha nincs elhatározás, akkor persze nem működik – minden csak akarat kérdése. Viszont, ha már beszerezted az elektromos cigarettát és megfordult a fejedben, hogy „mi lenne ha”, akkor már tettél valamit az egészségedért.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*